Περί Καθαρής Δευτέρας (εθνολαϊκών κούλουμων, λιλιπούτιων και άλλων καρναβαλιστών, χαρταετών και άλλων σαρακοστιανών)

 

©Σοφία Φιλέα.

Δεν αρκεί να ενσωματώνεσαι σε μυστικισμούς και οργανώσεις! Επειδή δεν έχει καμία σημασία ο μυστικισμός, αλλά η Μύηση! Ο μυστικισμός μπορεί και να είναι μια ακολουθία λανθασμένη. Η Αληθινή Μύηση είναι Εκείνη που Οδηγεί στην Κοσμική Αλήθεια και μόνο! Πουθενά αλλού! Μονοδρομικά! Αν τυχόν ακούς πως οι οδηγίες αποσκοπούν σε σκοπό, φύγε! Δεν είναι το θέμα αν γνωρίζεις κάποιο μυστικό! Αυτό μπορεί να συμβαίνει και με έναν κλέφτη… Ή και με κάποιον πολύ πιο νοήμονα από εσένα, που χρησιμοποιεί το νου του μόνο για να σε υποτάξει και να σε υποδουλώσει κάτω από τη δική του ιδεολογία… Και μπορεί να τρέφει τη ματαιοδοξία του αυτό, χωρίς οποιανδήποτε άλλη εσωτερική πνευματική του ανάπτυξη! Και αν είναι πιο μορφωμένος από εσένα, (όπως λέμε μόρφωμα, δηλαδή ένα τύπωμα διασκευασμένο για κάποιον ιδιοτελή σκοπό, που δεν οδηγεί στη Σοφία…), καμία σημασία δεν έχει! Επειδή η πραγματική μόρφωση είναι Εκείνη που οδηγεί στη Γνώση! Όχι σε άλλο σκοπό! Η Γνώση, όταν γίνει Επίγνωση, ΔΕΝ έχει ανάγκη σκοπού! Απολυτοποιείται… Μετουσιώνεται σε Απόλυτη! Επειδή απλά ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ με την Κοσμική Αλήθεια, (Α στερητικό + Λήθη)! Το μόνο Πεδίο που δεν διαθέτει λήθη είναι η Σοφία! Που θυμάται τα πάντα μέσα στη διαδρομή από τη Δημιουργία ως την Απολυτότητα! Που απαιτεί αναγκαστικά Υψηλή και Βαθιά Συνείδηση! Κι όταν στερηθείς τη λήθη μέσω της Σοφίας, ΔΕΝ θα ξεχάσεις ποτέ το από που προέρχεσαι! Θα βλέπεις καθαρά ολόκληρη τη διαδρομή από την Αρχή της Σχετικότητας ως το Τώρα και θα ξεχωρίζεις τις Ιδιότητες του Σχετικού με το Αναλλοίωτο Απόλυτο… Θα υπερβαίνεις και τον Χρόνο!

 

Κανένας δεν μπορεί να διαμοιράζει και να δωρίζει Μύηση, εάν ο «μυούμενος» δεν μπορεί να την αποκωδικοποιεί και εάν ο Μύστης δεν γνωρίζει να διδάσκει την αποκωδικοποίηση για κάθε Κώδικα αυτού του Κόσμου, (Κόσμος: ολόκληρο το «στολίδι», -κοσμώ-, του αντιληπτού υλικού και μη περιβάλλοντος)… Όταν αυτό δεν επιτελείται επακριβώς, το αποτέλεσμα είναι δεινοπάθεια και πνευματικός θάνατος. Όταν αυτό επιτελείται επακριβώς, το Αποτέλεσμα είναι Αθανασία, (Πνευματική, αφού σωματική Δεν υφίσταται)…

 

  • Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ Θεού, (Θαλής ο Μιλήσιος)
  • Η μνήμη δε συγκρατεί γνώση που αποκτήθηκε με το ζόρι, (αρχαίο ρητό)
  • Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας, (Κλεόβουλος)
  • «Στερείσαι το φως, αν δεν έχεις μάτια. Μην προσπαθήσεις, όμως, ποτέ να κάνεις κάτι, αν δεν έχεις πριν γνώση γι’ αυτό», (Ιπποκράτης)


© AMIUS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Φωτισμού, Flash, Φώτισης και Φώτων (Α΄ Μέρος)

Η Σιωπή ως Λόγος